‘De taal van je lichaam als bron van leven’

Lichaamsgerichte begeleiding is zinvol als je in gesprek wilt zijn met jezelf, met jouw lichaam en geest. Je onderzoekt hoe je in het leven staat en door het leven beweegt. Steeds opnieuw met nieuwsgierigheid neem je je persoonlijke ontwikkeling en leiderschap bij de hand. Je ontwikkelt zelfbewustzijn, zelfzorg, zelfvertrouwen, zelfexpressie en zelfliefde.


Direct
door naar
het
aanbod
Als ik met jou aan het werk ga:

  • start ik met een persoonlijke intake
  • is dat wat je leert praktisch toepasbaar in je leven en werk
  • erken ik jouw zelfwerkzaamheid, eigen kracht en ontwikkeling
  • erken ik jouw context en sociale omgeving

Lichaamsgerichte psychotherapie is een ervaring waarin ik werk met communicatie, adem en energie, beweging en aanraking, drama, visualisatie, meditatie, groepsdynamica, systemisch werk en transactionele analyse. Ik richt me op een combinatie van je zintuigen, sensaties, houdingen, bewegingen, gevoelens en gedachten (zoals geformuleerd door Ogden en Fisher)

Je krijgt een heldere toelichting over lichaamsgericht werk, de menselijke ontwikkeling, levensloop en (ontwikkel-) trauma. Mijn kennis over en ervaring met leiderschap, leren en nieuw organiseren zet ik natuurlijk ook in. 

Na de intake komt er een vervolggesprek waarbij we in overleg de aanpak en duur bepalen. Afgestemd op jouw situatie en wensen. Soms duurt een traject 5 sessies en soms 15. We evalueren regelmatig. Als cliënt kun je in overleg met mij stoppen met de gesprekken of deze juist weer hervatten.

Mijn aanpak voldoet aan de eisen van de Beroeporganisatie voor Lichaamsgerichte Psychotherapie (SBLP).

Ik help je met liefde en humor naar jezelf en je omgeving te luisteren. Om te accepteren en om zelfwerkzaamheid te ontwikkelen voor wat jij kunt doen. Tegelijkertijd ook om datgene te laten waar je geen invloed op hebt.

Yvonne

‘Door samen met jou te oefenen, te groeien in de bewustwording van gedachten, emoties en lichaamssensaties en te bewegen, heb ik geleerd mijn spanningen wat meer te reguleren. Als ik me nu gespannen voel pas ik de geleerde oefeningen toe, waardoor de spanning afneemt. Jouw manier van benaderen is persoonlijk. Je hebt aandacht, respecteert mijn wensen, houdt gepaste afstand en hebt humor. Ik voel me daar erg prettig bij.’