‘Adem is de motor, contact is de weg.’

Tijdens mijn leven heb ik mij verschillende vormen van luisteren eigen gemaakt. En ik ben er nog altijd nieuwsgierig naar. In een periode dat luisteren me niet zo goed af ging, ontdekte ik het lichaamswerk en de taal van mijn eigen lichaam.

Direct
door naar
mijn
aanpak

Zijn

De zin ‘doe wat je goed doet’ wordt in lichaamswerk regelmatig gebruikt. Lange tijd heb ik gezocht naar wat dat voor mij betekent. Tot ik in een sjamanistisch dansweekend een diepe zijnservaring had. Daar ontdekte ik dat de manier waarop de energie door mijn lichaam en cellen beweegt mijn unieke zijn is in de wereld. Daarmee verbind ik me met de wereld om mij heen. Dat geeft veel energie.

Gezondheid

Als gezondheidswetenschapper werd ik al jong een holistisch denker. In de loop van de tijd leerde ik mijn levensverhaal én mijn lichaam en geest kennen. Een bron van heling en energie. Iedereen beschikt over deze levensenergie. Ik ben enthousiast over deze definitie van gezondheid (naar Machteld Huber): ‘Gezondheid als het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven’.

Compleet

Naast mijn werk als coach, therapeut en groepswerker vervul ik regelmatig opdrachten in zorg- en welzijnsorganisaties op het snijvlak van leiderschap, leren en organisatieontwikkeling. Dat geeft me veel voldoening. Mijn thuisbasis zijn mijn man en mijn twee zonen. De vrienden en familie om ons heen. Mijn werk kan niet bestaan zonder die basis. Zo ben ik compleet.

Opleiding

Deze opleidingen heb ik afgerond: Universiteit Maastricht Gezondheidswetenschappen, Phoenix Professionele communicatie, BodyMind HBO Opleiding Integrated Psychotherapie, De Limes (Rijnlands organiseren). NARM, een specialisatie in ontwikkeltrauma. Daarnaast volgde ik trainingen voor allerlei vaardigheden.

Samenwerking

Ik werk samen met het Connectief in Weesp en ben lid van het Netwerk Leven in je lijf. Ook ben ik aangesloten bij de beroepsorganisatie SBLP. Om mijn professionele en persoonlijke zaag scherp te houden volg ik intervisie en supervisie.

Mensen typeren mij als verbindend, sprankelend en echt, doortastend en waarachtig.

Prettig Thuis, Zorgbalans

‘Ineke hebben wij van augustus 2020 tot april 2021 ingehuurd om sturing te geven aan een 13-tal teams van Prettig Thuis die het VPT leveren. Ondanks het feit dat het wegens de corona crisis niet altijd mogelijk was om elkaar fysiek te treffen heeft zij snel een band kunnen opbouwen en het vertrouwen gekregen van de teams. Zij is op een respectvolle en eerlijke manier omgegaan met de medewerkers en is daarbij op een presente wijze de verbinding aangegaan met hen. Ineke heeft de medewerkers gecoacht om op een constructieve manier samen te werken en het beste uit zichzelf te halen. Daarbij zijn zij gestimuleerd om zelf met oplossingen te komen en de verantwoordelijkheid zelf op te pakken. Daarnaast heeft Ineke een grote rol gespeeld in het optimaliseren van processen binnen Prettig Thuis, waarbij zij heeft laten zien over een uitstekend analytisch vermogen te beschikken.’